Dirigent

Martijn_Warson_dirigent_15%

Onze dirigent van d ‘Harmonie.

Martijn Warson (1993) begon zijn saxofoonstudies in de Academie voor Muziek, Theater & Dans in Maasmechelen. Hij behaalde in 2016 zijn diploma, Master in de Muziek (saxofoon), aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij docent Hans de Jong. Hiernaast behaalde hij ook zijn lerarendiploma.
Aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen studeerde hij naast saxofoon ook gedurende één jaar als nevenvak klarinet en arrangement. Daarnaast behaalde hij in 2019 ook zijn diploma Directie Instrumentale Muziek aan de Genkse academie bij componist en dirigent Kevin Houben.
Martijn speelde saxofoon bij Nuove Musische, Ensemble XXI, Royal Antwerp Saxophone Orchestra, Het Antwerps Saxofoon Kwartet, Gelegenheidsorkest Koninklijk Conservatorium Antwerpen, ESO Saxophone Ensemble en bij talrijke lokale verenigingen.
In 2012 behaalde bij met de Concertband Maasmechelen de eerste prijs op het Certamen International de Bandas de Musica te Valencia en werd hij met ditzelfde orkest vice-kampioen op het Europees Kampioenschap voor Harmonieorkesten te Utrecht in 2016.
Hij concerteerde o.a. in Palau de la Musica Valencia (ES), Wereld Expo 2015 Milaan (IT), Ferme des Templiers Verlinghem (FR), Manoir de Corny (FR), de Verenigde Staten en China.
Martijn deelde reeds het podium met artiesten als schlagerzangers Christoff en Lindsay, The Gibson Brothers, Els De Schepper, Andrei Lugovski, John Terra en Gunter Neefts.
Enkele jaren geleden maakte Martijn een carrièreswitch en begon hij als Software Ontwikkelaar bij het IT-bedrijf Aziri waar hij nu nog steeds aan de slag is als Product Manager.
Toen in augustus 2021 de dirigeerstok onverwacht vrijkwam bij de Koninklijke Harmonie Sint-Hubertus Elewijt, vroeg het bestuur hem of hij het zag zitten om als dirigent aan de slag te gaan. Een uitdaging die hij zonder twijfelen aanvaarde…